Više od mašte, više od ljubavi, više od želje - pouka i poruka da lepota pobeđuje a druženje carstvom prijateljstva i kroz kičicu, vlada
* Grad Sombor i FRD podržali su 13. slikarsku koloniju sa temom "Hrana u oku umetnika" u organizaciji Udruženja vinogradara i voćara "Visovi " u Kljajićevu
 
Kiša se u nedelju 6. juna gospodnje 2021, svuda naokolo prolila, a na Telečkoj visoravni, štafelaji su gordo stajali, četkice u rukama umetnika sa lakoćom prosipale farbu na platna. U okrilju vinograda, zarudelih voćki, vlatalog ječma i bujne pšenice, urednih bašti krompira i pasulja, 35-oro slikara i osmoro nadahnutih dečijih mašti prenosilo se na platno vešto.
 
- Hrana, kultura i tradicija vrednih domaćina nadvisila su i oblake iznad visoravni. Druženje i pesma je ovom danu dalo radost i razmišljanja, kako, šta - za 14. koloniju ? - izjavila je oduševljeno prof. dr Veselina Pelagić, partner vitezovima od kljajićevačkih "Visova", osnivačica i predsednica Fondacije za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje.
 
Manifestaciji kojoj se ni po "stranom" za ovo doba godine vremenu jednostavno nije moglo odoleti, prisustvovali su najverniji prijatelji i sugrađani ove ni u kom slučaju svakidašnje, uz to svekoliko originalne umetničko-ekološko-zdravstvene i poučno-obrazovne priredbe, a među njima i sekretar Skupštine grada Sombora, Dušanka Golubović.
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
 
- U dodatku pogledajte još seriju zanimljivih fotografija sa ovog posebnog događaja, u slajdovima ispod teksta - 


Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Spremite debele novčanike: Ovo su cene u Grčkoj
Spremite debele novčanike: Ovo su cene u Grčkoj

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.