POČELO UREĐENJE DRUGOG DELA ULICE SRPSKIH VLADARA U APATINU POČELO UREĐENJE DRUGOG DELA ULICE SRPSKIH VLADARA U APATINU
petak, 23 septembar 2022 08:42

POČELO UREĐENJE DRUGOG DELA ULICE SRPSKIH VLADARA U APATINU

Opština Apatin je početkom godine konkurisala sa dva projekta kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Prvog dana proleća, predsednica naše opštine Dubravka Korać je u zgradi AP Vojvodine potpisala ugovore za oba projekta ukupne vrednosti 217.963.035,66 dinara, te izrazila zahvalnost pokrajinskoj Vladi, a posebno direktoru Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljku Kovačeviću koji je prepoznao značaj realizacije ovih investicija.

Dobijenim sredstvima nastavljeni su radova na putu Kupusina-Bački Monoštor koji je započet prošle godine, dok je drugim delom predviđena rekonstrukcija ulice Srpskih vladara od Srednje ulice do Marka Oreškovića.

Na ovaj način će uređenje urbanih delova Apatina, nakon prostora kod „stare“ pijace i iza „Maksija“ kod „nove“ pijace, te prolazu ka „esovima“ biti nastavljeno i to uređenjem kompletnog dela ulice Srpskih vladara od ulice Srednja do ulice Marka Oreškovića.

Radovi će se odvijati u četiri faze, prvo se krenulo sa stranom ulice Srpskih vladara koja se prostire između ulica Marka Oreškovića i Ognjena Price, nakon čega će se preći na drugu stranu i raditi deo od Marka Oreškovića do Petra Drapšina. Trećom fazom je predviđeno da se radi deo od Petra Drapšina do Srednje i na kraju od Ognjena Price do zgrade opštine.

Ukupna vrednost radova je 160 miliona dinara plus pdv, od toga Pokrajina je obezbedila 120 miliona, a ostatak su sredstva opštine. Ideja je da se ulica kompletno uredi u smislu da se urade behatonske staze, uredi zelenilo, da se napravi 96 novih parking mesta, kao i da se uradi kompletna rasveta. Rok za završetak je godinu dana, međutim kroz razgovor sa izvošačima dobili smo informaciju da se očekuje završetak daleko brže od predviđenog roka, rekla je ovom prilikom predsednica opštine Dubravka Korać.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti