petak, 03 jun 2022 05:18

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PENZIONISANIH VOJNIH LICA

 

NEZADOVOLJNI IZOSTANKOM SARADNJE SA SUBNOROM

 Juče je održana Izborna skupština Udruženja penzionisanih vojnih lica opštine Apatin, na kojoj je za novog predsednika izabran penzionisani potpukovnik Vlado Vekić, dok je na mestu sekretara ostao penzionisani zastavnik I klase Esad Selimspahić.

Uvodno izlaganje i plan rada Udrženja za ovu godinu podneo je dosadašnji predsednik, penzionisani pukovnik Mićo Radaković, koji je istakao da je Udruženje u prethodnom periodu dobro radilo, da su materijalno pomagani socijalno najugroženiji članovi i njihove porodice i da će se sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu.

-Lokalna samouprava je značajnim finasijskim sredstvima pomagala rad našeg Udruženja svih ovih godina. Dobili smo na korišćenje kancelariju u zgradi bivšeg suda, koju smo ličnim sredstvima sredili i opremili. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa političkim partijama, udruženjima građana sa teritorije opštine, te sa pripadnicima Prvog nastavnog centra i Vojnog odseka u Somboru, rekao je pukovnik Radaković.

Na Skupštini se čulo i nezadovoljstvo zbog odsustva saradnje sa opštinskom SUBNOR-om.

-Za sada je evidentno odsustvo saradnje sa SUBNOR-om, koji slučajno ili namerno ne poziva naše predstavnike na obeležavanje značajnih datuma iz istorije srpskog naroda. U cilju prevazilaženja problema, u dogledno vreme održaćemo sastanak sa rukovodstvom SUBNOR-a. Otvoren sam za saradnju i dogovor, ali neću više dozvoliti ponižavanje Udruženja penzionisanih vojnih lica, čiji su članovi učesnici poslednjih ratova i borci prve i druge kategorije, ali koji su i temelj apatinskog SUBNOR-a, naglasio je Vlado Vekić, novi predsednik Udruženja.

Na njegov predlog, sa kojim se saglasila Skupština, dosadašnji predsednik Mićo Radaković je proglašen za počasnog predsednika Udruženja.

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti