sreda, 16 februar 2022 07:35

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA RADETU RATKU VEJINU, HEROJU SA PAŠTRIKA

 

Na predlog velikog broja udruženja, organizacija, te građana opštine Apatin, danas je, otkrivanjem spomen ploče, trajno obeleženo sećanje na našeg sugrađanina Radeta Ratka Vejina, heroja sa Paštrika.

Osim spomen ploče koja je postavljena u holu sportske hale OŠ „Žarko Zrenjanin“, od današnjeg dana ova hala će i zvanično nositi naziv Rade Ratko Vejin.

Svečanom otkrivanju spomen ploče, pored Radetovih roditelja, prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije, poštovaoci oslobodilačkih ratova Srbije, predstavnici organizacija i udruženja, te brojni građani opštine Apatin.

Po završetku svečane ceremonije otkrivanja spomen ploče, a povodom Dana državnosti, ispred Doma kulture su položeni venci na spomen obeležja.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.