subota, 06 novembar 2021 08:00

U APATINU ODRŽANA VEŽBA „SISTEM 2021“

U akvatoriju apatinske marine danas su specijalizovane jedinice civilne zaštite MUP-a Srbije – Sektora za vanredne situacije u Sombor relizovale operativno-taktičku vežbu subjekata i sistema zaštite i spasavanja „Sistem 2021“ .

Na vežbi je učestvovalo preko 100 pripadnika Društva za podvodne aktivnosti iz Apatina, članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, policije, nautičara, Crvenog krsta, Vojske Srbije, javnih preduzeća i drugih udruženja značajnih za zaštitu i spasavanje ljudi i imovine.

Uz upotrebu plovnih objekata i drugih sredstava, združene jedinice su danas prikazale mogućnosti gašenje požara, spasavanja na vodi, odbranu od poplave, postavljanje specijalnih plutajućih brana kao zaštite od isticanja nafte i njenog širenja, spasavanje utopljenika i ugroženih u vanrednim situacijama te njihovu evakuaciju i transporta na sigurno.

Apatinci su uspešno izveli svaki od zadataka, ispoštovane su sve mere bezbednosti a zaključak je da je ova jedinica spremna da adekvatno odgovori na svaki poziv za pomoć u spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara.

izvor:soapatin.org

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti