sreda, 27 oktobar 2021 07:57

U SUBOTU ODRŽAN TREĆI BICIKLISTIČKI FESTIVAL

U Apatinu je u subotu, 23. oktobra 2021. godine održan sada već treći po redu Biciklistički festival na kojem je učestvovalo oko 50 učesnika iz Apatina i drugih naselja naše Opštine. Festival je održan u svrhu promocije uspostavljene i opremljene sa novih 7 odmorišta i stotinjak saobraćajnih znakova i putokaza, Biciklističke rute Evropski Amazon, koja dužinom od oko 60 km prolazi kroz područje Opštine Apatin. Ruta povezuje zaštićena područja prirode uz reke Muru, Dravu i Dunav u pet zemalja: Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija.

Početkom prošlog meseca prvi turisti biciklisti su obišli deo ove rute na našem području i imali prilike uživati u ugostiteljskoj i turističkoj ponudi Apatina, koja je našla svoje mesto na jedinstvenom rezervacionom sistemu – Amazon of Europe Bike Trail Booking Centru.

Program Festivala započeo je prijavom učesnika u centru grada, odakle su započeli vožnju kroz Apatin i delove Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, uz policijsku pratnju, sve do lovačke kuće Mesarske Livade, gde se u predivnom prirodnom ambijentu i koloritu jesenjih boja, govorilo o projektu, o prirodnim i rečnim bogatstvima Opštine Apatin i rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“. Za sve učesnike pripremljeni su brojni pokloni u vidu osveženja, voća, slatkiša, biciklističkih pumpi i svetala, kao i biciklističkih kaciga za najmlađe i najstarije učesnike Festivala.

izvor:soapatin.org

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti