nedelja, 22 avgust 2021 17:29

(ВИДЕО) Апатинска прича: Певачка група „Етна“

Певачка група „Етна“ основана је крајем 2018. године, при КУД-у „Царза“ из Апатина. Баве се неговањем изворних песама, али изводе и обраде етно и духовне музике.

Осим очувања културе и традиције, ова певачка група специфична је и по неговању чврстих пријатељских веза међу својим члановима, те се и мимо проба и наступа, редовно друже, одлазе на различите излете и краћа путовања.

ПГ „Етна“ тренутно броји десетак сталних чланова, а иако релативно млади, већ су у Апатин донели бројне награде и признања.

На Фестивалу „Kрајишки Бисери“ у Пландишту 2020. године освојили су 2. место, са Фамус-а у Сивцу, са ауторском песмом Маријане Томишић, донели су бронзу, такође другу награду „Етна“ је освојила на Фестивалу „Први тон“ у Раковици, на ком је Николина Прица као солиста добила признање за најизворније певање. Током 2021. године, Апатинке су освојиле злато у Ваљеву на такмичењу под називом „Златни опанак“, а на Фестивалу изворне српске песме у Приликама добиле су признање за „Младе чуваре вокалне традиције“

The post (ВИДЕО) Апатинска прича: Певачка група „Етна“ first appeared on 025 инфо вести.


Певачка група „Етна“ основана је крајем 2018. године, при КУД-у „Царза“ из Апатина. Баве се неговањем изворних песама, али изводе и обраде етно и духовне музике. Осим очувања културе и традиције, ова певачка група специфична је и по неговању чврстих пријатељских веза међу својим члановима, те се и мимо проба и наступа, редовно друже, одлазе …

(ВИДЕО) Апатинска прича: Певачка група „Етна“ Read More »

The post (ВИДЕО) Апатинска прича: Певачка група „Етна“ first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti