nedelja, 20 jun 2021 06:42

(ВИДЕО) Преко милион динара за најбоље апатинске спортисте, потписани уговори о додели стипендија

У Великој сали Скупштине општине Апатин потписани су уговори о додели стипендија за најбоље спортисте. Захваљујући локалној самоуправи, млади перспективни спортисти који су испунили услове конкурса у наредних годину дана добијаће по 10.000 динара месечно.

Како сазнајемо од Радомира Радујка, секретара Спортског савеза општине Апатин, ове године стипендију је добило укупно 9 спортиста.

  • То је три пута више у односу на претходну годину. Mислим да никада био оволики број. Слично је то сваке године било, с тим да смо ове године померили границу. Прошле године су се стипендирала деца од петнаесте године, ове године од дванаесте до осамнаесте, сви који испуњавају услове, тако да смо једноставно добили девет стипендиста. Између осталог, морали су да испуне услове да се такмиче на територији општине Апатин, да имају позив за репрезентацију, наравно, здравствена способност, потврда да је редован ученик и многи други услови које су морали да испуне, изјавио је за 025инфо Радујко и додао да су стипендије добили спортисти РК „Пик Пригревица“, КК „Панонија“, кошаркашких клубова „Дунав 2014.“ и „Апатин“, те женског куглашког клуба „Апатин“.

Осим овогодишњих стипендиста, Спортски савез наградио је и кошаркашицу Лану Марић, која није испунила услове конкурса само из разлога што тренира са мушким кошаркашким клубом „Апатин“, али је показала врхунске спортске резутате у претходном периоду.

  • Она је позивана и позвана је опет на скуп репрезентације, што ми пратимо и вреднујемо. На овај начин јој се захваљујемо и подржавамо је максимално, у виду ваучера. То је одобрено од стране Општинског већа, ми из Спортског савеза смо то препознали, наградили је и мислим да ће јој то сигурно доста помоћи, рекао је секретар Спортског савеза.

Међу младим стипендистима нашао се и Михајло Олујић, а који игра за КК „Апатин“.

  • Ове сезоне сам играо сениорску кошарку. Изузетно ми значи ова подршка за неки даљи лични развој, каже Олујић.

Како је најављено, локална самоуправа за наредни период припрема низ других погодности и нови програм подршке за спортисте млађе од 12, као и оне који су старији од 18 година.

The post (ВИДЕО) Преко милион динара за најбоље апатинске спортисте, потписани уговори о додели стипендија first appeared on 025 инфо вести.


У Великој сали Скупштине општине Апатин потписани су уговори о додели стипендија за најбоље спортисте. Захваљујући локалној самоуправи, млади перспективни спортисти који су испунили услове конкурса у наредних годину дана добијаће по 10.000 динара месечно. Како сазнајемо од Радомира Радујка, секретара Спортског савеза општине Апатин, ове године стипендију је добило укупно 9 спортиста. То је …

(ВИДЕО) Преко милион динара за најбоље апатинске спортисте, потписани уговори о додели стипендија Read More »

The post (ВИДЕО) Преко милион динара за најбоље апатинске спортисте, потписани уговори о додели стипендија first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti