Apatin ima 96 zaraženih virusom kovid 19, zasedao krizni štab Apatin ima 96 zaraženih virusom kovid 19, zasedao krizni štab
četvrtak, 26 novembar 2020 05:04

Apatin ima 96 zaraženih virusom kovid 19, zasedao krizni štab

Usled povećanog broja zaraženih od virusa Kovid 19 koji je evidentan u našoj opštini, te neizbežnih kontakata koji su ostvareni sa obolelima što trenutnu situaciju može učiniti mnogo alarmantnijom, danas je sednicu održao Štab za vanredne situacije opštine Apatin i doneo sledeće preporuke:

1. Mole se roditelji koji imaju mogućnosti da organizuju čuvanje dece, istu ne dovode u prostorije PU „Pčelica“ narednih 14 dana.

2. Obaveštavaju se svi građani opštine Apatin, da su u skladu sa odlukom Republičkog štaba za vanredne situaciji u obavezi da i na otvorenom prostoru gde je veća koncentracija ljudi (pijace, tržni centri i sl.) u obavezi da nose zaštitne maske.

3. Nalaže se JKP „Naš dom“ Apatin da od četvrtka 26.11. kontinuirano vrši dezinfekciju prilaza javnim ustanovama (Dom zdravlja, policija, opštinska uprava, mesne zajednice i dr.)

4. Apeluje se još jednom na sve građane koji su pozitivni na virus Kovid 19, kao i one koji su imali kontakt sa zaraženim osobama da se striktno pridržavaju mera samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti