sreda, 20 april 2022 07:06

Tri kineske kompanije najveći izvoznici iz Srbije

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva tri meseca ove godine bila je 1,8 mlrd EUR, a najveći izvoznici su tri kineske kompanije – Zijin Mining (Ziđin majning) iz Brestovca, koji je vlasnik rudnika Čukaru Peki u okolini Bora (276,8 mil EUR), vlasnik smederevske železare HBIS grupa (234,7 mil EUR) i Zijin Bor Copper (Ziđin Bor koper) (210 mil EUR), objavilo je Ministarstvo finansija.

Naftna industrija Srbije (NIS) sa izvozom od 147,5 mil EUR je na četvrtom mestu, a na petom pirotski Tigar Tyres (Tigar tajers) čiji izvoz je bio 131,2 mil EUR.

Na listi najvećih izvoznika su i Henkel Srbija sa izvozom od 112,7 mil EUR, Leoni iz Prokuplja sa izvozom 97 mil EUR, ZF Srbija iz Pančeva sa 80,9 mil EUR.

Slede Yura (Jura) iz Rače sa 77,3 mil EUR, Petrohemija iz Pančeva čiji je izvoz bio 76,9 mil EUR, Robert Bosch (Robert Boš) sa 72,5 mil EUR, Impol seval iz Sevojna sa 67,7 mil EUR, Hemofarm iz Vršca sa 67,1 mil EUR, Grundfos iz Inđije sa 64,8 mil EUR i Filip Moris iz Niša sa 50,7 mil EUR.

izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Google ukida uslugu koju je predstavio još u oktobru 2020. godine. U pitanju je Google One VPN koji, kada je predstavlj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.