utorak, 01 mart 2022 06:41

Zbog duga od 14,28 dinara Vodovodu, izvršiteljima platio više od 30.000

Pogrešno proknjižene uplate i dug prema JKP Naissus od 14,28 dinara, za koji tvrdi da ne zna odakle se pojavio, Nišliji su zadali muke sa izvršiteljima. Pita zašto mora da plaća propuste drugih i kaže da su ga oni iskoštali oko 35.000 dinara. O tome da li su zaista napravili grešku i kako je nastao dug od oko 14 dinara, iz Vodovoda ne odgovaraju.

Iako kaže da je redovno plaćao račune za vodu na ime svoje trgovinske radnje Ljubiši Periću stiglo je rešenje izvršitelja gde je istaknuto da duguje već nekoliko meseci, pišu Južne vesti.

Uskoro je shvatio da su uplate bile pogrešno knjižene, na ime druge firme sličnog naziva, pa je to i dokazao.

"U trenutku kad je pokrenut postupak kod izvršitelja bila su plaćena sva dugovanja. Postupak je pokrenut samo zato što su pogrešno bile proknjižene uplate. Šta god da je upisano, zna se adresa i broj žiro računa i nije mi jasno kako je došlo do greške. Kao razlog su naveli da nije upisan poziv na broj. Ako je tako, zašto nisu vratili novac banci da se preusmeri na drugi račun", navodi Perić.

Međutim, onda se pojavio novi dug prema Vodovodu, ovog puta od 14,28 dinara, koji je Periću zadao nove probleme sa izvršiteljima.

"31. januara donose novi zaključak za dugovanje Vodovodu od 14,28 dinara i ne znam odakle se to pojavilo, a 7. decembra sam bio u preplati, u plusu 35 dinara, sve je bilo tada već proknjiženo i izvršitelj je trebalo da povuče postupak", žali se on.

Zbog nepostojećeg višemesečnog duga i duga od oko 14 dinara za koji ne zna otkud se pojavio, Periću je sa računa skinuto ukupno oko 35.000 dinara za naknadu za troškove izvršitelja, kaže, bez ikakvog obaveštenja.

Pitanje zašto mora da plaća tuđe greške potražio je od izvršitelja, kao i direktno u Naissus-u, ali konkretan odgovor nije dobio.

"Išao sam kod izvršitelja i čak me nisu pustili u kancelariju, razgovarali smo na stepeništu. Rekli su da sam sve platio, ali da neko mora da plati troškove izvršitelja, koji nisu ni dolazili, samo poslali četiri papira. Pitao sam zašto ja da platim ako nisam kriv, rekli su da vidim s Vodovodom. U Vodovodu su mi rekli da su pogrešili, ali da ne smeju zvanično da priznaju da neko ne bi izgubio posao", tvrdi Perić.

Dodaje da je zaključak da treba da plati troškove izvršitelja, na koji nema pravo žalbe, stigao 5-6 dana pre rešenja i da zato ništa nije mogao da preduzme.

Kaže da je probleme sa Vodovodom imao i za kućni račun, kada su mu naplatili dva puta isti, zbog čega je, ističe, morao da piše molbu da mu vrate novac.

Na pitanja o tome da li su napravili propust i zašto vlasnici radnje plaćaju troškove izvršitelja ako jesu, kao i kako je nastao dug od 14,28 dinara - iz JKP Naissus ne odgovaraju do objavljivanja teksta.

izvor:nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako smo jednom nogom izašli iz talasa respiratornih infekcija, pomoć lekara traži sve više pacijenata, uključujući i de...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.