Izdvojeno

Upis na kurs SunaPan mentalne aritmetike u Somboru

SuanPan aritmetika je obrazovni program čiji su časovi koncipirani tako da sadrže igre drame, rad na računaljci i u pauzama rad sa didaktičkim materijalima primerenim uzrasnoj grupi. Razvojni jer se ovim načinom radi na povezivanju mreža i puteva svih centara u mozgu i obe hemisfere u pa se jačanju njihve veze i dolazi do balansa i ravnoteže.

Neuroni su nosioci informacija, i oni komuniciraju pomoću specifičnog jezika. Kada neuroni putuju i nose informaciju, oni zapravo nose ključ i traže odgovarajuću ključaonicu kao rešenje. Nakon osam meseci se kroz ovaj program rada, aktivnom primenom i ponavljanjem odgovarajućih aktivnosti, postiže jačanje i trajno formiranje sinaptičkih puteva. Ovakvim mentalnim treningom um dolazi u stanje u kome su moždani talasi orijentisani kako bi mogli lakše da prime određenu informaciju.

Posredstvom ovakve stimulacije, dete se slobodnije izražava, bez bojazni da će biti kritikovano. U dečijem umu otvaraju se vrata novih ideja, jer ovakav podsticaj podržava njegovu kreativnost i dopušta da njegov um dođe do izražaja, dok je sam potencijal već tu.

Osnovni kurs SuanPan aritmetike traje osam meseci (sabiranje i oduzimanje). Velika prednost ovakvog kursa je u tome što jednom savladana tehnika više nema potrebe za obnavljanjem, a deca stiču sposobnost mentalnog računanja i zadržavaju je celi život. Po izboru, polaznici mogu da nastave sa napredim kursem po završetku osnovnog (množenje i deljenje), a on predstavlja dodatan 'kondicioni trening' za naše mentalne sposobnosti.

Polaznici tokom svakog tročasa rade i testove koncentracije i pažnje koji imaju merljive rezultate pa su samim tim odličan pokazatelj rezultata, napretka i poboljšanja u aspektu pažnje i koncentracije kod dece. Osim merljivih parametara, predavači prate aktivnost i promene kod svakog polaznika o čemu se roditelji nakon časova obaveštavaju i periodično pismenim putem pomoću pisanih izveštaja o radu i savladanosti programa.

Krajnji cilj je dualna (odvojena) pažnja, deca nakon završenog kursa mogu da računaju i da rade još jednu radnju (pevaju, pišu ili sviraju....) u isto vreme. Što znači, da se temelj koncentracije i pažnje toliko razvio da deca mogu da obavljaju dve i više radnji istovremeno a pri tom da ne prekinu ni jednu. To generalno olakšava učenje, primanje informacija, povezivanje sadržaja i osnažuje polja leve i desne hemisfere i stvaraju balans.

Upis i prijava novih polaznika je u toku. Tokom Dečje nedelje su popusti iznenađenja za upisane polaznike.

Uzrasne grupe: Kinder za decu od 5 – 7 godina; primarna za decu uzrasta od 7 – 9 godina i sekundarna za decu od 9 i po – 14 godina.

Prijave možete izvršiti i putem sajta www.smartedu.co.rs

kontakt Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , 069-1246939 i 064-2942691

 

Još vesti iz kategorije...

Top