Politika

SZS: Vrata otvorena svima, SZS Sombor za jedinstvo opozicije

„Savez za Srbiju - Sombor“ održao je proteklih nedelja nekoliko sastanaka, na kojima je glavna tema bila podrška protestima u našem gradu. Njima su prisustvovali i predstavnici još nekih pokreta i udruženja koji shvataju i razumeju jasnu poruku građana sa ulica koji žele da koračamo zajedno.

Protesti ulaze u fazu u kojoj će biti neophodno odrediti precizan put koji će voditi ka promeni sistema i uspostavljanju demokratije. Oni su uzdrmali i poremetili monolitnost režima. To je više nego jasna poruka svima kada je reč o neophodnosti zajedništva i o tome kojim bi putem trebalo koračati u budućnost.

„Savez za Srbiju - Sombor“ svom snagom podržava proteste, iako nismo organizatori. Nije neophodno da smo na čelu kolone, bitno je da smo tu svake subote. Stalno podsećanje na zahteve i služi da neki kažu kako nikad nije bilo dovoljno dobro. Svakako je za pohvalu što po prvi put imamo jedinstvo mladih, građanskih organizacija i partija opozicije.

Svedoci smo još jednog marketinškog eksperimenta kojim će režim aleksandra vučića pokušati da relativizuje građanske proteste i ohrabri svoje sledbenike pokretanjem kampanje “budućnost srbije“, koristeći sve raspoložive državne resurse, budžet svih građana, sve privatne i državne medije i zaposlene u javnom sektoru - stoji u saopštenju saveza za Srbiju Sombor.

Još vesti iz kategorije...

Top