Politika

Formiran „Savez za Srbiju - Sombor“

Gradske organizacije Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Narodna stranka, Srpski pokret „Dveri“ i Demokratska stranka, održale su prethodnog vikenda konstitutivnu sednicu lokalnog ogranka „Saveza za Srbiju“ (SZS).

Time je ozvaničen početak rada „Saveza za Srbiju-Sombor“ čiji je glavni cilj i zadatak da već na prvim narednim izborima oslobodi Sombor od sadašnje vlasti koalicije političkih partija i interesnih grupa povezanih isključivo ličnim interesima koju predvodi Srpska napredna stranka. Formiranjem „Saveza za Srbiju - Sombor“ građani našeg grada dobijaju nov i snažan opozicioni blok, a sve opozicione i demokratske političke snage u gradu, pouzdan oslonac u budućim promenama.

„Savezu za Srbiju - Sombor“ će se u predstojećem periodu pridružiti još neke stranke i pokreti, svi zajedno okupljeni oko programa od 30 tačaka koji je predstavio Savez za Srbiju u prethodnom periodu. Prve aktivnosti Saveza biće formiranje zajedničkih organa koje će činiti predstavnici stranaka i organizacija osnivača, a koje će koordinisati dalji rad Saveza. Istovremeno, sinhronizovaće se nastupi opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu, te početi sa kampanjom upoznavanja šireg biračkog tela u gradu i okolnim selima sa programom i planovima Saveza u predstojećem periodu.

Teme koje će među prvima biti stavljene na dnevni red, jesu stvaranje uslova za fer izbore, obaveštavanje građana o utvrđenim zloupotrebama u javnim preduzećima koja plaćaju a da to ni ne znaju, nova ekonomska politika, formiranje atmosfere za dovođenje poštenih, a ne prevarantskih investicija poput sada već javno potvrđenih prevaranata iz Bangladeša, i sve one aktivnosti Saveza u dolazećem periodu koje će učiniti da Sombor ponovo postane slobodan i ponosan grad. Selima naše opštine moraju se vratiti određene nadležnosti koje su im otete u mandatu ove vlasti.

Primarni cilj delovanja Saveza je zaštita javnog interesa koji je, od kako je Srpska napredna stranka na vlasti, totalno zapostavljen, a ispred njega su stavljeni stranački i lični interesi pojedinaca. Korupcija, nameštanje poslova, besmisleno trošenje budžetskih para koje sprovodi ova vlast, moraju biti zaustavljeni.

Političke organizacije, pokreti i organizacije koje čine osnivače „Saveza za Srbiju-Sombor“ će narednih nekoliko nedelja raditi na izradi posebnih akata koji će regulisati rad Saveza na lokalnom nivou, kao i sprovesti prve akcije kako bi upoznale građane somborske opštine sa svojim aktivnostima i alternativom ovoj vlasti koja je Sombor i okolna sela dovela do ivice siromaštva.

 

Još vesti iz kategorije...

Top