petak, 22 oktobar 2021 08:27

Opština Kula isplatila novčanu pomoć deci vojnih invalida

Opština Kula, od ove godine po prvi put izdvaja sredstva za novčanu pomoć deci vojnih invalida, u okviru prava na pomoć pri obrazovanju i vaspitanju. U opštini ukupno ima 41 dete vojnih invalida, a do sada su urađena rešenja za njih 28 i isplaćeno 867.300,00 dinara. Preostalo je da još šest roditelja (13 dece) podnese zahtev, što mogu učiniti u Uslužnom centru Opštinske uprave Kula.

-Lokalna sampuprava, baš kao i država ne zaboravlja one koje su se borili za ovu zemlju. Ovo je deo našeg duga prema njima, njihovim porodicama i ovo je način da čitavo društvo pokaže koliko cenimo njihovu žrtvu, rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Podsetimo, pravo na novčanu pomoć pripada detetu, usvojeniku i pastorku do navršene 15. godine života, odnosno do završetka školovanja, a najdocnije do navršene 26. godine života, čiji roditelj, usvojilac i očuh ima priznato svojstvo vojnog invalida.

Pravo na novčanu pomoć se isplaćuje jednom godišnje u iznosu koji je rešenjem utvrdilo Opštinsko veće opštine Kula, a koji iznosi 30.975,00 dinara. 

Uz zahtev za priznavanje prava, podnosilac zahteva prilaže:

1) izvod iz matične knjige rođenih za dete

2) potvrda o školovanju,

3) fotokopiju tekućeg računa deteta ili jednog od roditelja

 

 

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.